Обов’язки глави Мінрегіону тимчасово виконуватиме Василь Лозинський. Згодом він може очолити міністерство

Автори:
Софія Телішевська, Марія Жартовська
Дата:

Обовʼязки міністра розвитку громад та територій України після відставки Олексія Чернишова поклали на першого заступника міністра Василя Лозинського.

Відповідне розпорядження оприлюднено на Урядовому порталі.

Від 4 листопада Лозинський починає виконувати обовʼязки міністра.

Напередодні Рада звільнила Олексія Чернишова з посади міністра розвитку громад і територій, а уряд призначив його головою правління НАК «Нафтогаз України».

За даними співрозмовників «Бабеля», відставка Чернишова «виграшна» для Офісу президента, оскільки у них різняться бачення Плану відновлення країни після війни.

Заступник голови ОП Кирило Тимошенко має свій План швидкого відновлення України — Fast Recovery, який презентують послам. Різниця в тому, що Чернишов у своєму Плані не враховував відновлення доріг, а Міністерство інфраструктури разом з ОП — враховували. Відповідно у них виходили різні бюджети на відновлення.

Тож після відставки Чернишова за відбудову відповідатимуть ОП і лояльний до нього міністр Олександр Кубраков, який ще й претендує на посаду віцепрем’єр-міністра. Хоча фінального рішення щодо Кубракова досі немає.

Тим часом на посаду Чернишова розглядали кілька кандидатур: голову партії «Слуга народу», депутатку Олену Шуляк, консультанта «Великого будівництва» Юрія Голика (останнім часом він з’являється на нарадах в Офісі президента), а також чинного першого заступника міністра розвитку громад і територій Василя Лозинського, лояльного до прем’єра Дениса Шмигаля.