Дочці ексміністра оборони Павла Лебедєва оголосили підозру. Вона сприяла оборонному розвитку росії

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Дочці колишнього міністра оборони часів Януковича Павла Лебедєва оголосили підозру. Слідство встановило, що вона керувала підприємствами, які постачали товари й обладнання для оборонно-промислового комплексу росії.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Дочці Лебедєва заочно повідомили про підозру за статтєю про фінансування повалення конституційного ладу, захоплення влади та зміни кордону України (ч. 3 ст. 27, ст. 110-2 КК). Їй загрожує увʼязнення до 10 років із конфіскацією майна.

В СБУ нагадали, що в червні цього року суд арештував і передав в управління АРМА 645 залізничних вагонів, 30 земельних ділянок і 30 обʼєктів нерухомості, які належали сімʼї Лебедєва.

  • Лебедєв двічі обирався до Верховної Ради (у 2006-му від «Батьківщини», у 2007-му від Партії регіонів). Із 2012-го до лютого 2014 року очолював Міністерство оборони. Після втечі Януковича Лебедєв покинув Київ ще до офіційної відставки. Був присутній у Кремлі на зібранні з нагоди «прийняття» Криму до складу росії.
  • Наприкінці травня 2020 року Печерський райсуд Києва заочно взяв під варту Лебедєва у справі про розстріли на Майдані 18—20 лютого 2014 року.
  • У жовтні 2022 року Зеленський підписав указ про введення у дію десятирічних санкцій проти Лебедєва та низки бізнесменів і експолітиків.