Суд заарештував активи компаній ексміністра оборони часів Януковича на понад 650 мільйонів гривень

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Суд заарештував майно колишнього міністра оборони часів Януковича Павла Лебедєва на 650 мільйонів гривень.

Про це повідомила пресслужба Прокуратури Києва.

Зокрема, Агентству з управління корупційними активами передали 645 вагонів, які належать підприємствам родини Лебедєва. Вказані підприємства займаються поставками та реалізацією товарів на території рф, а також виробляють обладнання для оборонно-промислового комплексу держави-агресора.

Крім того, за клопотанням прокуратури накладено арешт на інше майно цієї фінансово-промислової групи підприємств та їхніх власників. Зокрема, заарештовано 30 земельних ділянок, 30 об’єктів нерухомості, у тому числі 6 цілісних майнових комплексів та корпоративні права 22 суб’єктів господарювання.

  • У червні 2020 року Державне бюро розслідувань викликало на допит колишнього міністра оборони часів Віктора Януковича Павла Лебедєва.
  • Лебедєв двічі обирався до Верховної Ради (у 2006-му від «Батьківщини», у 2007-му від Партії регіонів). Із 2012 року до лютого 2014-го очолював Міністерство оборони. Після втечі Януковича Лебедєв покинув Київ ще до офіційної відставки. Був присутній у Кремлі на зібранні з нагоди «прийняття» Криму до складу росії.
  • Наприкінці травня Печерський райсуд Києва заочно взяв під варту Лебедєва у справі про розстріли на Майдані 18—20 лютого 2014 року.