Турецька компанія Baykar хоче оснастити свої безпілотники ракетами «повітря — повітря», щоб збивати дрони-камікадзе та літаки

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Турецька компанія Baykar планує оснастити свої безпілотники ракетами «повітря — повітря». Вони зможуть збивати дрони-камікадзе та навіть літаки.

Про це в інтервʼю виданню Daily Sabah розповів генеральний директор Baykar Халук Байрактар.

За його словами, такі ракети можуть встановити на безпілотники Bayraktar TB2 та Akinci.

«Незабаром у наших Bayraktar TB2 і Akıncı будуть ракети «повітря – повітря»; не тільки для ураження безпілотників, а й інших ворожих літаків. Ми проводимо випробування», — зазначив він.

Під час виставки SAHA Expo, яку провели в Стамбулі цього тижня, Baykar підписала контракт із турецьким ракетобудівним гігантом Roketsan щодо використання ракет Sungur на своїх безпілотниках. Ці ракети використовуються в турецьких переносних зенітно-ракетних комплексах і фактично є аналогами американських Stinger.

  • 3 лютого 2022 року Україна і Туреччина підписали угоду про розширення спільного виробництва безпілотних літальних апаратів. Вона передбачає створення заводу з виготовлення бойових безпілотників Bayraktar в Україні.
  • Міністр оборони Олексій Резніков тоді казав, що на турецьких дронах стоятимуть двигуни від української компанії «Мотор Січ».
  • 9 вересня речник кремля дмитро пєсков заявив, що завод із виробництва ударних безпілотників Bayraktar, який мають збудувати в Україні, «підпадає під демілітаризацію».