У кремлі заявили, що майбутнє виробництво Bayraktar в Україні стане ціллю «демілітаризації»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Речник кремля дмитро пєсков заявив, що завод із виробництва ударних безпілотників Bayraktar, який мають збудувати в Україні, «підпадає під демілітаризацію».

«Факт створення такого обʼєкта, який одразу ж, звичайно, підпаде під тему демілітаризації — це треба розуміти, лише продовжить, мабуть, страждання українців, але не допоможе уникнути того, що є метою спеціальної військової операції», — заявив пєсков кремлівським ЗМІ, коментуючи нещодавню заяву посла України в Туреччині Василя Боднара.

  • Боднар розповів, що турецька компанія Baykar будуватиме в Україні завод із виробництва Bayraktar, як і домовлялися сторони. Він сказав, що Baykar вже створила в Україні компанію, придбала земельну ділянку під будівництво заводу і розробила його проєкт — компанія планує виконати план до кінця.
  • 3 лютого 2022 року Україна і Туреччина підписали угоду про розширення спільного виробництва безпілотних літальних апаратів. Вона передбачає створення заводу з виготовлення бойових безпілотників Bayraktar в Україні.
  • Міністр оборони Олексій Резніков тоді казав, що на турецьких дронах стоятимуть українські двигуни від «Мотор Січі».