Посол: Турецька Baykar вже створила в Україні компанію з виробництва безпілотників Bayraktar, під завод придбано ділянку

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Посол України в Туреччині Василь Боднар розповів, що турецька компанія Baykar будуватиме в Україні завод з виробництва ударних безпілотників Bayraktar, як і домовлялися.

В інтервʼю «РБК-Україна» він сказав, що Baykar вже створила в Україні компанію, придбала земельну ділянку під будівництво заводу і розробила його проєкт — компанія планує виконати план до кінця, оскільки, за словами Боднара, це було «майже особисте зобовʼязання власників компанії — зробити це виробництво в Україні».

Посол додав, що до виробництва Bayraktar в Україні будуть залучені українські виробники, які виготовляють двигуни, колеса та запчастини.

«Завод буде будуватися. Буквально тиждень тому уряд затвердив двосторонню угоду і надіслав її до парламенту на ратифікацію, угоду про будівництво самого заводу», — сказав дипломат.

  • 3 лютого 2022 року Україна і Туреччина підписали угоду про розширення спільного виробництва безпілотних літальних апаратів. Вона передбачає створення заводу з виготовлення бойових безпілотників Bayraktar в Україні.
  • Міністр оборони Олексій Резніков тоді казав, що на турецьких дронах стоятимуть українські двигуни від «Мотор Січі».