Українські сили збили 85% іранських дронів, якими росія атакувала Україну з вечора неділі

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Українські сили збили щонайменше 37 іранських дронів-камікадзе з вечора 16 жовтня до ранку 17 жовтня. Це 85% тих безпілотників, які атакували українські міста з південного напрямку.

Про це під час брифінгу заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Збивають усіма доступними засобами. В нічний час — це засоби, які мають радіолокаційні системи: йдеться про зенітно-ракетні комплекси, а також авіацію. Ціль не є такою складною, як боялися раніше. А з находженням додаткових засобів ППО, показник збитих дронів буде лише збільшуватися», — сказав Ігнат.

За його словами, за кілька останніх тижнів на півдні України вже збили 96 дронів Shahed-136 та чотири багатоцільові дрони Mohajer.

  • Зранку 17 жовтня росія атакувала Україну дронами-камікадзе Shahed-136. Над центром країни збили 11 безпілотників. Загалом у бік Києва летіли 28 дронів (більшість знищена). В столиці дрони влучили у енергетичну інфраструктуру і житловий будинок. Загинули чотири людини.
  • У Сумській області також пошкоджена енергетична інфраструктура, загинули троє людей. У Дніпропетровській області росіяни атакували енергетичну інфраструктуру в Камʼянському районі.