Зеленський відповів на петицію про скасування безвізу з білоруссю

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію, в якій вимагали скасувати безвізовий режим з білоруссю.

Зеленський запропонував уряду розглянути питання про скасування безвізу, а також продовжити відповідну роботу з урахуванням ситуації та для захисту національних інтересів держави.

Президент нагадав, що кордон України з білоруссю закритий на вʼїзд для громадян білорусі та інших іноземців з 26 лютого 2022 року. Таким чином, усі пункти пропуску на кордоні із білоруссю зачинені, окрім одного на Волині, що працює в обмеженому режимі, — там оформлюють українців, які повертаються на територію країни.

  • 4 жовтня лукашенко вперше визнав участь білорусі у війні в Україні. «Що стосується нашої участі у «спеціальній військовій операції» в Україні, ми беремо участь там. Ми цього не приховуємо. Але ми нікого не вбиваємо. Ми нікуди не посилаємо своїх військових», — заявив диктатор.
  • Білорусь допомагає росії у війні проти України, не тільки надаючи доступ до авіабаз і повітряного простору, але й боєприпасами та запчастинами. З початку вторгнення з території білорусі відправили 26 ешелонів із боєприпасами — це майже 250 вагонів вагою понад 10 тисяч тонн.