Зеленський закликав НАТО завдати превентивного удару по росії, щоб не дати їй використати ядерну зброю

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Президент Володимир Зеленський закликав Північноатлантичний альянс завдати превентивного удару по росії, щоб не дозволити президенту рф путіну застосувати ядерну зброю.

Про це він заявив під час онлайн-виступу в Інституті Лоуї.

«Що має робити НАТО? Виключити можливість росії застосувати ядерну зброю. Але, що важливо, я ще раз звертаюся до міжнародної спільноти, як це було до 24 лютого: превентивні удари — щоб вони знали, що з ними буде, якщо застосують. А не навпаки — чекати на ядерні удари росії, щоб потім сказати: “Ах, ти так, ну ось тримай від нас!”», — сказав президент.

У кремлі назвали заяву Зеленського «закликом до початку нової світової війни».

  • Після російського вторгнення в Україну путін, представники влади рф та пропагандисти неодноразово натякали, що росія може застосувати ядерну зброю. 21 вересня путін погрожував ядерною зброєю в разі нападу на рф. Фактично він натякнув на можливість ядерних ударів, якщо ЗСУ будуть і далі звільняти окуповані території, які росія хоче приєднати за «результатами» псевдореферендумів.
  • США попередили рф про «руйнівні» наслідки та відповідь.
  • Президент Володимир Зеленський вважає, що ядерна загроза з боку російської федерації може стати реальністю, тому до неї слід ставитися серйозно.
  • США посилили нагляд за ядерною зброєю рф, проте поки не бачать ознак підготовки до її застосування.