«Припиніть військову допомогу рф, а не прикривайтесь фантазіями». У МЗС України відповіли Ірану на заяви про «зовнішній вплив»

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У Міністерстві закордонних справ України закликали Іран припинити військову допомогу росії, а не прикриватися заявами про нібито «зовнішній вплив». Так там відреагували на позицію Ірану щодо висилки його дипломатів з України.

Про це у своєму Facebook написав речник МЗС Олег Ніколенко.

«Єдиною «третьою стороною» є іранські безпілотники, які Україна вже безпосередньо збиває в своєму небі. Тегеран несе повну відповідальність за руйнацію відносин з Україною», — наголосив він.

За його словами, Іран має негайно припинити постачати зброю росії, а не виправдовуватися фантазіями про «зовнішній вплив».

Водночас в Ірані обіцяють дзеркальну відповідь на рішення України вислати їхнього посла та скоротити кількість дипломатів в іранському посольстві.

  • Протягом цього тижня українські війська збили майже десять іранських дронів-камікадзе Shahed-136, які росіяни перейменували на «Герань-2» і використовують у війні проти України. Також українські військові збили перший ударний дрон іранського виробництва Mohajer-6. Після цього Україна вислала посла Ірану Манучехра Мораді та скоротила кількість дипломатичного персоналу посольства в Києві.
  • Представник Міністерства закордонних справ Ірану Насер Канаані заявив, що його країна шкодує через рішення України позбавити акредитації іранського посла та скоротити кількість дипломатичного персоналу посольства в Києві. Канаані порадив Україні «утримуватися від впливу третіх осіб, які прагнуть зруйнувати відносини між двома країнами». Він стверджує, рішення України «засноване на непідтверджених повідомленнях і стало результатом галасу у ЗМІ з іноземних сторін».