«Референдуми» про приєднання окупованих територій України до росії призначили на 23—27 вересня

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Очільники адміністрацій окупованих росією територій України оголосили про проведення 23—27 вересня «референдумів» про приєднання до рф.

Про це повідомляють російські пропагандистські ЗМІ.

Проведення незаконних референдумів анонсували в самопроголошених «лнр» і «днр», а також в окупованих росією частинах Херсонської та Запорізької областей. Спікер держдуми росії вʼячеслав володін вже заявив, що росія підтримає рішення про «включення» окупованих територій до складу рф, якщо воно буде ухвалене.

Реакція України

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що для України фейкові «референдуми» росіян нічого не змінять — ЗСУ продовжать звільняти українську землю.

  • У вівторок так звана громадська рада Херсонської області звернулася до «голови» окупованого регіону з ініціативою невідкладно провести «референдум» про приєднання до росії. Із таким самим зверненням виступили в окупованому Мелітополі.
  • Також 20 вересня держдума росії ухвалила поправки до Кримінального кодексу, які запроваджують посилене покарання для військовозобовʼязаних і військовослужбовців, а також вводять поняття «мобілізація» і «воєнний час». Вони вводять покарання за дезертирство, неявку на службу і здачу в полон.
  • У рф заявляють, що в разі незаконного приєднання українських земель росія зможе захищати їх як свої — тобто влада рф може оголосити мобілізацію або навіть привести в бойову готовність ядерну зброю.