Єврокомісія рекомендує призупинити фінансування Угорщини

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Європейська комісія рекомендувала призупинити фінансування Угорщини в розмірі близько €7,5 мільярда. Причиною стало можливе неправильне використання коштів та відкат демократії у країні.

Про це пише The Washington Post.

Комісар ЄС з питань бюджету Йоганнес Ган заявив, що попри заходи, які Угорщина запропонувала, щоб усунути ці недоліки, Єврокомісія рекомендує припинити виділення коштів «на суму приблизно €7,5 мільярда».

Ган додав, що в Угорщини є час до 19 листопада. За призупинення фінансування ще мають проголосувати 27 країн-членів ЄС. Рішення приймуть, якщо його схвалить «кваліфікована більшість», а це — 55% з 27 країн, або 65% населення Європейського Союзу.

  • Раніше видання Bloomberg писало, що Європейська комісія планує найближчим часом офіційно рекомендувати ЄС скоротити фінансування Угорщини з європейських фондів.
  • 16 вересня Європарламент прийняв резолюцію про те, що Угорщина під керівництвом Віктора Орбана стала «гібридним режимом виборчої автократії». Угорщина більше не може вважатися демократією, а європейські цінності перебувають під системною загрозою.