Уряд передав 400 мільйонів гривень на відновлення деокупованої частини Харківщини

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Уряд виділив з резервного фонду бюджету 400 мільйонів гривень на першочергові роботи на деокупованих територіях Харківщини. Про це Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій повідомило 13 вересня.

Зокрема, виділили гроші на відновлення пошкоджених будівель та обʼєктів інфраструктури: їх обстеження, капремонт, протиаварійні та консерваційні роботи тощо. Наразі треба щонайменше вставити вікна та двері, перекрити покрівлі, укріпити фасади, обновити інженерні мережі: тепло-, газо-, електро-, водопостачання й опалення.

  • 13 вересня заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що під час контрнаступу на Харківщині українські військові звільнили понад 300 населених пунктів (реальна цифра майже удвічі більша). Операція продовжуватиметься до повного звільнення області.
  • Міністерство оборони росії фактично визнало втрату міст Ізюм і Балаклія Харківської області, але назвало це «операцією зі згортання та перекидання військ». Мета цього «згортання» — перекинути війська на Донецький напрямок.