«Разом ми зможемо пережити шторм». Ліз Трасс виголосила першу промову на посаді премʼєра Великої Британії

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Новообраний премʼєр-міністр Великої Британії Ліз Трасс виступила зі своїм першим зверненням до нації.

Про це пише Sky News.

У промові премʼєр-міністр окреслила три пріоритети своєї роботи на посаді: розвиток економіки за допомогою зменшення податків і реформ, вирішення енергетичної кризи та покращення доступу до медичних послуг.

Трасс згадала також про свого попередника. Вона назвала Бориса Джонсона «надзвичайно впливовим премʼєр-міністром».

Також прем’єр-міністр підтвердила свою обіцянку вже цього тижня вжити заходів щодо рахунків за електроенергію та запевнила, що перевірить, чи можуть британці записатися на прийом до лікарів і отримати необхідні медичні послуги.

«Я впевнена, що разом ми зможемо пережити шторм. Ми зможемо відновити нашу економіку. І ми зможемо стати сучасною, чудовою Британією, якою, я знаю, ми можемо бути», — зазначила Ліз Трасс.

Вона також пообіцяла відстоювати свободу та демократію в усьому світі разом із союзниками Британії.

«Ми не можемо мати безпеку вдома, не маючи безпеки за кордоном», — зазначила Трасс.

  • 7 липня премʼєр-міністр Великої Британії Борис Джонсон оголосив, що йде з посади голови уряду та лідера Консервативної партії. Він виконував обовʼязки голови партії та уряду, поки не оберуть нового. Цьому передувала низка скандалів — Джонсона звинувачували в організації вечірки без дотримання карантинних заходів, які уряд запровадив на всій території Великої Британії через коронавірус. Також його критикували за призначення на посаду Крістофера Пінчера, якого звинуватили в домаганні до двох колег. На початку липня від Джонсона через скандали пішли понад 50 членів його кабінету і високопосадовців.
  • 5 вересня міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс стала лідером Консервативної партії. Вона перемогла на партійному голосуванні колишнього міністра фінансів Ріші Сунака.
  • 6 вересня ексміністр закордонних справ Ліз Трасс офіційно очолила уряд Великої Британії. Королева Єлизавета ІІ затвердила її на посаді премʼєр-міністра та доручила сформувати уряд.