This is it, folks! Джонсон виступив із прощальною промовою

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Премʼєр-міністр Борис Джонсон виступив з останньою промовою у ролі премʼєра і залишив свою резиденцію.

Про це повідомляє BBC.

Під час промови він пообіцяв підтримувати новообрану премʼєрку Ліз Трасс, а також закликав це робити всіх однопартійців.

«Я знаю, що Ліз Трасс і цей самовідданий уряд консерваторів зроблять усе можливе, щоб допомогти людям подолати цю кризу... І ми переможемо. Якщо путін думає, що він може досягти успіху, шантажуючи та залякуючи британський народ, то він абсолютно помиляється», — заявив Джонсон.

Він також нагадав, що саме його уряд здійснив Brexit, забезпечив найшвидше впровадження вакцинації в Європі та забезпечив швидке її розповсюдження. Джонсон підкреслив, що постачання зброї в Україну, яке він відстоював, вплинуло на хід війни.

Джонсон і Ліз Трасс вирушать одним літаком до Шотландії, де в замку Балморал з ними зустрінеться королева Єлизавета II та проведе офіційну церемонію передачі влади.

  • 7 липня премʼєр-міністр Великої Британії Борис Джонсон оголосив, що йде з посади голови уряду та лідера Консервативної партії. Він виконував обовʼязки голови партії та уряду, поки не оберуть нового. Цьому передувала низка скандалів — Джонсона звинувачували в організації вечірки без дотримання карантинних заходів, які уряд запровадив на всій території Великої Британії через коронавірус. Також його критикували за призначення на посаду Крістофера Пінчера, якого звинуватили в домаганні до двох колег. На початку липня від Джонсона через скандали пішли понад 50 членів його кабінету і високопосадовців.
  • 5 вересня міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс стала лідером Консервативної партії. Вона відвідає королеву Єлизавету II і отримає запрошення сформувати уряд країни.