«Беларускі Гаюн»: Вибухи в Гомельській області могли знищити танк і радіолокатор до комплексу С-400

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Моніторингова група «Беларускі Гаюн» заявила, що після вибухів на аеродромі «Зябровка» в Гомельській області білорусі, можливо, була знищена певна техніка, що дислокувалася на військовому аеродромі та поряд із ним.

За непідтвердженими даними, уночі сталося загоряння танка Т-72 і здетонував боєкомплект, знищивши приблизно 10 боєприпасів. «Підтвердженням цієї інформації є факт, що сьогодні вдень близько 11:00 у напрямку «Зябровки» помітили рух МАЗу ЗС РБ з написом «розмінування», — заявили активісти.

Крім цього, онлайн-журнал Defence Blog із посиланням на своє джерело в розвідці повідомив, що вночі в «Зябровці» вибухнув російський радіолокатор підсвічування та наведення (РПН) 92Н6Е. Це означає, що якщо інформація є достовірною, то щонайменше частина з дивізіону зенітно-ракетних комплексів С-400 «Тріумф», які перебувають на аеродромі, тепер є недієздатними. РПН є частиною зенітно-ракетного комплексу, він виявляє ціль і супроводжує її, дозволяючи зрозуміти, куди стріляти ракетою із ЗРК. Також надходить непідтверджена інформація, що внаслідок вибухів на аеродромі «Зябровка» є постраждалі.

  • У білорусі, у Гомельській області, що біля кордону з Україною, уночі 11 серпня було чутно вибухи та видно спалахи. Міністерство оборони республіки пояснило це «спалахом двигуна».
  • У Генштабі ЗСУ та Міністерстві оборони не підтверджують причетність українських військових до вибухів на аеродромах у Криму та в білорусі. Однак результатом задоволені.