З порту «Південний» уперше від початку російського вторгнення відправилося судно з зерном

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

У межах реалізації «зернової ініціативи» вранці 8 серпня з порту «Південний» вийшло перше з 24 лютого судно з українським продовольством. Балкер SACURA прямує до Італії.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури.

Судно обʼєдналося в караван із балкером ARIZONA, яке вийшло з порту «Чорноморськ» у Нідерланди. На борту обох суден сукупно перебуває 60 тисяч тонн агропродукції.

«Сьогодні до реалізації Ініціативи повноцінно залучено найбільший український порт — «Південний». Таким чином усі порти Великої Одеси задіяні для експорту агропродукції. Наразі наша ціль — нарощування перевалки в портах. Протягом двох тижнів плануємо вийти на обсяг перевалки три-пʼять суден на добу», — зазначив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

  • 22 липня в Стамбулі за пропозиції Організації Обʼєднаних Націй Україна, Туреччина та генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш підписали Ініціативу про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний».
  • На враховуючи відправлених сьогодні суден, в рамках реалізації домовленостей з портів уже вийшли вісім суден з українською агропродукцією.