Торговець зброєю Гебрев вважає росію причетною до вибуху на складі боєприпасів його компанії в Болгарії

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Болгарський торговець зброєю Омелян Гебрев впевнений, що до вибуху на складах боєприпасів його компанії в Болгарії причетна росія.

Про це він заявив The Guardian.

«Це не може бути нещасним випадком: у будівлі не було нічого, що могло б вибухнути без стороннього втручання», — зазначив він. Гебрев сказав, що розмовляв із директором служби безпеки компанії, який повідомив, що за кілька хвилин до вибуху на складі спрацювала система сигналізації, що свідчить про вторгнення. Охоронці на місці події готувалися до розслідування, коли почули сильний вибух.

Він додав, що мають бути записи з камер відеоспостереження, які могли б показати зловмисників, але досі поліція та слідчі не змогли потрапити на склад через можливість нових вибухів.

Гебрев сказав, що на складі були боєприпаси, призначені для африканських країн, які замовили кілька років тому, але покупці їх не оплатили. Він відмовився уточнити види зброї та її вартість.

Вибух стався у неділю в місті Карнобат. За останні роки це вже пʼятий випадок на обʼєктах, які належать збройовій компанії Гебрева Emco. Болгарська прокуратура повʼязує попередні напади з росією.