Верховна Рада достроково припинила повноваження нардепа Вадима Новинського

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Верховна Рада 295 голосами народних депутатів припинила повноваження нардепа Вадима Новинського.

Про це написав нардеп від «Голосу» Ярослав Железняк.

Напередодні Новинський сам повідомив, що вирішив скласти повноваження народного депутата і зосередитись «на гуманітарних проєктах, розвитку економіки, служінні Українській православній церкві [московського патріархату] та на відновленні зруйнованих храмів».

  • Вадим Новинський — депутат від «Опозиційного блоку». Він входить у першу десятку найбагатших українців за версією Forbes. Його статки оцінюють в $1,4 мільярда. Новинський є засновником фінансово-промислової групи «Смарт-Холдинг» і власником пакета акцій компанії «Метінвест». 23 квітня 2020 року стало відомо, що предстоятель УПЦ МП митрополит Онуфрій висвятив Новинського на диякона. Про наміри піти з політики Новинський заявляв ще у 2021 році, адже політика «не приносила мир у душу».
  • Новинський народився в росії — у Санкт-Петербурзі. Колишній президент України віктор янукович надав йому громадянство України у травні 2012 року, напередодні дня народження російського бізнесмена. Указ містив формулювання «за видатні заслуги перед Україною».