Зеленський попросив у лідерів G7 системи ППО і посилення санкцій проти росії

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Президент Володимир Зеленський звернувся до лідерів саміту «Великої сімки» з проханням надати Україні системи протиповітряної оборони, запровадити додаткові санкції проти росії та дати гарантії безпеки.

Про це пише Reuters з посиланням на європейського чиновника.

Виступаючи перед лідерами G7 по відеозв’язку, Зеленський також попросив сприяння в експорті зерна з України та допомоги у відновленні країни. Інших деталей розмови чиновник не повідомив.

The Guardian пише, що президент України заявив лідерам сімки про плани завершити війну до кінця року.

Офіс президента України коротко повідомив про виступу Зеленського. Там зазначили, що президент закликав обмежити ціни на нафту, яку експортує агресор.

Пізніше у Зеленського підтвердили слова європейського чиновника, опублікувавши теми виступу президента.

  • 26 червня у Німеччині стартував саміт лідерів «Великої сімки». Тоді Джо Байден повідомив, що лідери G7 узгодили ембарго на російське золото. В той же день Японія запровадила додаткові санкції проти росії і заборонила імпорт російського золота.
  • Окремо лідери G7 пообіцяли безстроково підтримувати Україну у війні з росією.
  • 27 червня Адміністрація президента США Джо Байдена анонсувала нові санкції проти росії, які запровадять країни G7. Вони торкнуться оборонної промисловості, ланцюжків поставок, послуг і технологій, а також сотень фізосіб та компаній.