Повітряні сили розповіли про нічні ракетні удари. Війська росії випустили по Україні понад 50 ракет

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Командування Повітряних сил ЗСУ розповіло деталі нічного масованого ракетного удару по Україні. Війська росії випустили понад 50 ракет різних типів — повітряного, морського та наземного базування.

Уперше з території білорусі ворог застосував проти України дальні бомбардувальники Ту-22М3. Також росіяни відновили обстріли України із застосуванням оперативно-тактичних комплексів «Іскандер», які базуються в білорусі.

На північному напрямку з білорусі летіли ракети Х-22, запущені Ту-22М3, а також ракети комплексів «Іскандер» та «Точка-У».

На південному напрямку окупанти застосували ракети «Онікс» оперативно-тактично комплексу «Бастіон», які можуть базуватися в окупованому Криму.

Крилаті ракети «Калібр», запущені з кораблів, били по цілях на заході України.

У командуванні зазначили, що ракети Х-22, «Онікс», «Іскандер» є надзвичайно складними цілями для протиповітряної оборони. «Онікс» та Х-22 летять зі швидкістю понад 3 000 км/год, а «Іскандер» — по балістичній траєкторії (навісом).

  • У ніч на 25 червня війська росії випустили по Україні близько 50 ракет. Їх запустили з кораблів, а також з літаків, що були в повітряному просторі білорусі. Про руйнування повідомили керівники Чернігівської, Житомирської та Львівської ОВА. По Десні випустили 20 ракет, по околицях Житомира 24 ракети, по Яворівщині — шість. Сили ППО збили 12 ракет. Наразі відомо про одного загиблого та пʼятьох поранених.
  • Розвідка України вважає, що удари по північних областях з території білорусі були провокацією росії, щоб втягнути білорусь у війну.