Близько 10 нардепів ОПзЖ перебувають за кордоном. Двоє — на окупованих територіях

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що наразі за кордоном перебувають близько десяти народних депутатів із забороненої фракції «Опозиційна платформа — За життя».

Про це він розповів виданню «Український тиждень».

«Частина з них, підтримуючи росію, чомусь виїхали в Європу, — це для мене залишається парадоксом. Але я все-таки сподіваюся, що вони згадають, як складали присягу народного депутата України, повернуться додому і постануть перед українським судом. А далі — отримають відповідне покарання та спокутують свою провину», — заявив Стефанчук.

Він додав, що ці нардепи не отримують заробітну платню. Крім того, серед них немає депутатів, які перебувають «у відрядженні» з перших днів повномасштабного наступу. Подібним прикривався нардеп ОПзЖ Вадим Рабінович — на початку березня він казав, що перебуває в Ізраїлі, а вилетів туди «на офіційне запрошення парламенту».

Стефанчук також повідомив, що ще два нардепи ОПзЖ перебувають на окупованих територіях, але вони там нібито не з власної волі. Голова Ради каже, що вичерпної інформації про них немає.