Премʼєр Денис Шмигаль: Уряд має до осені відновити більшість пошкоджених критичних об’єктів

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

В Україні до осені має бути відновлена більшість пошкоджених об’єктів критичної інфраструктури.

Про це 3 червня повідомив премʼєр-міністр України Денис Шмигаль.

Зараз триває перший етап відбудови, на якому оцінюють збитки, складають технічну документацію проєктів і ремонтують критично важливі об’єкти.

Там, де це можливо, відремонтують іще школи, дитсадки та лікарні. Так, у чотирьох повністю деокупованих областях зараз готується відновлення 83 лікарень, 59 дитсадків, 122 шкіл.

За два місяці після звільнення від російського агресора чотирьох областей уряд виділив 2,3 млрд грн на відновлення критичної інфраструктури та проведення першочергових некапітальних ремонтів.

  • Київ на відновлення та ремонт житлової, критичної, соціальної інфраструктури вже має 800 мільйонів гривень. За ці кошти потрібно відновити майже 390 будівель. Із них понад 220 — це житлові будинки. Решта — медзаклади, дитсадки, школи, установи соціального захисту, адмінбудівлі.
  • 31 травня Тайвань повідомив, що виділить $6 мільйонів (понад 177 мільйонів гривень) пʼятьом українським містам, які постраждали від війни. Гроші підуть на відновлення інфраструктури. Харків отримає $2 мільйони, Чернігів, Миколаїв, Суми та Запоріжжя — по $500 тисяч.
  • Станом на 3 червня російські окупанти зруйнували 24 тисячі кілометрів доріг і 300 мостів.