Українські війська на Донбасі за добу відбили 13 атак та знищили 20 одиниць ворожої техніки

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Упродовж цієї доби українські захисники на Донбасі відбили 13 атак російських військ та знищили 20 одиниць ворожої техніки.

Про це повідомляє Угрупування Об’єднаних сил.

Українські військові знищили 2 російські танки, 6 артилерійських систем, 8 бойових броньованих машин, 4 ворожих автомобілі та 7 російських безпілотників типу «Орлан-10». На двох локаціях іще тривають бої.

Окупанти ведуть обстріли уздовж усієї смуги оборони. За добу вони обстріляли понад 25 населених пунктів у Донецькій та Луганській областях, зруйнували і пошкодили 67 житлових будинків, центр безпеки громадян, підприємство «Азот», меблеву та центральну збагачувальну фабрики і відділення поліції. Загинули як мінімум три цивільні особи і ще троє поранені.

  • У районі відповідальності Оперативно-тактичного угруповання «Схід» ЗСУ за цю добу знищили майже 40 російських загарбників, дві одиниці бронетехніки, два міномети та один безпілотник.
  • Керівник Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив, що росіяни окупували 80% Сєвєродонецька, включно зі східними кварталами. На деяких вулицях наші захисники мають успіх — у полоні вже шестеро росіян. Вуличні бої тривають. Під обстрілами вся вільна Луганщина. Лисичанськ під українським контролем, оборона міста потужна.