Смертельна ДТП у Харкові: батькам водія Infiniti Миколи Харківського вручили підозру

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Батькам 16-річного водія Infiniti Миколи Харківського, який є головним підозрюваним у жовтневій ДТП Харкові, вручили підозру за статтею про злісне невиконання батьківських обовʼязків (ст. 166 КК).

Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура.

Розслідування встановило, що підліток з листопада 2019 по жовтень 2021 року вчинив низку адміністративних і кримінальних правопорушень, але його батько і мати не відреагували на це належним чином.

У листопаді 2019 року Харківський влаштував стрілянину із травматичного пістолета під час конфлікту з матірʼю та братом своєї однокласниці. Останні зазнали тілесних ушкоджень. Мати підлітка, не дотримуючись вимог суду, систематично виїжджала за кордон і залишала сина без нагляду.

Наразі батькам загрожує увʼязнення від 2 до 5 років.

  • 26 жовтня у Харкові в районі перехрестя вулиць Гагаріна й Одеської 16-річний водій Infiniti Микола Харківський намагався перетнути перехрестя на червоний сигнал світлофора та зіткнувся з машиною Chevrolet. Унаслідок аварії водій Chevrolet загинув на місці. Трьох пасажирів Infiniti — двох чоловіків 19 років і 16-річну дівчину — з тяжкими травмами доправили до лікарні.
  • Раніше Харківський був судимий. У 2019 році він стріляв із травматичного пістолета у підлітка та жінку. Тоді він отримав рік умовно. У вересні цього року на нього склали протокол і оштрафували за відсутність водійських прав. Харківський у своїх соцмережах стверджував, що його «відмажуть», і всіляко вихвалявся небезпечною їздою на авто. Infiniti, на якому він потрапив у ДТП, належить його матері.
  • 28 жовтня підлітка відправили до СІЗО. Він відмовляється співпрацювати зі слідством.
  • 19 листопада проти батьків підозрюваного порушили справу.