Друга українська спортсменка здала позитивну допінг-пробу на Олімпіаді в Пекіні

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

В української бобслеїстки Лідії Гунько, яка бере участь в Олімпійських іграх — 2022 в Пекіні, виявили позитивний результат допінг-тесту. Це уже друга українка, яку тимчасово зняли зі змагань.

Про це повідомляє Міжнародне агентство тестування (ITA).

В аналізах спортсменки знайшли «метаболіт дегідрохлорметил-тестостерону 4α-хлор-18-нор-17β-гідроксиметил, 17α-метил-5α-андрост-13-ен-3α-ол (LTM M3)» — це речовина внесена до Забороненого списку Всесвітнього антидопінгового агентства.

Зразок проби взяли 14 лютого, результат прийшов 17 числа. Зараз Гунько тимчасово відсторонили від змагань до вирішення питання відповідно до світового антидопінгового кодексу МОК.

Наразі спортсменці заборонено брати участь у змаганнях, тренуваннях чи будь-якій діяльності під час зимових Олімпійських ігор 2022 року в Пекіні.

Однак Україна все ще може оскаржити рішення у Спортивному арбітражному суді. Також вона має право запросити аналіз проби Б.

Раніше позитивну допінг-пробу здала українська лижниця Валентина Камінська.

  • 16 лютого Україна здобула першу медаль на зимових Олімпійських іграх — срібну медаль виборов майстер фрістайлу Олександр Абраменко. Ця медаль стала девʼятою для України на восьми зимових Олімпіадах за роки незалежності (3 золоті, 3 срібні, 3 бронзові). Зимові Олімпійські ігри — 2022 у Пекіні проходять з 4 по 20 лютого, а зимові Паралімпійські ігри пройдуть з 4 по 13 березня.