«Маємо зробити все для розвʼязання проблем Донбасу». Путін відреагував на звернення Держдуми про визнання «Л/ДНР»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Президент Росії Володимир Путін заявив, що для врегулювання ситуації на Донбасі необхідно в першу чергу виконати Мінські домовленості.

Так російський лідер прокоментував звернення Державної думи до нього із проханням визнати незалежність самопроголошених «ДНР» та «ЛНР».

«Ми повинні зробити все для розвʼязання проблем Донбасу, але перш за все виходячи з не до кінця реалізованих можливостей щодо виконання Мінських угод», — сказав Путін на брифінгу після зустрічі з канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

За його словами, Росія розраховує, що США, а також європейські країни, насамперед Німеччина та Франція, «вплинуть на київську владу» для вирішення цього питання.

Своєю чергою Шольц розкритикував звернення Держдуми. «Якщо рішення Держдуми стане реальністю, це буде порушенням Мінського процесу. Це буде політична катастрофа» — заявив канцлер Німеччини на спільному з Путіним брифінгу.

  • Депутати Держдуми Росії 15 лютого ухвалили звернення до президента РФ Володимира Путіна щодо визнання самопроголошених «Д/ЛНР». Відповідний проєкт ухвали зібрав 351 голос.
  • В Офісі президента України зазначили, що звернення Держдуми Росії ускладнить ситуацію в Європі, і таким чином РФ робить крок до руйнування Мінських домовленостей.
  • У Міністерстві закордонних справ прокоментували можливе визнання Росією самопроголошених Л/ДНР. Там зазначили, що це означатиме вихід РФ із Мінських угод.