Журналісти опублікували відео з кортежем Ярославського після ДТП під Харковом

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Журналісти «Української правди» опублікували відео з кортежем бізнесмена Олександра Ярославського у ніч проти 10 лютого після ДТП у Харківській області, в якій загинула людина.

Фрагмент запису з камер відеоспостереження опублікували на YouTube-каналі видання.

Як видно на запису, у кортежі було два автомобілі, які рухалися на відстані один від одного. На відео зафіксовано час — із 22:56 до 22:59.

На записі не видно, хто був за кермом автомобілів.

Тим часом агентство Інтерфакс-Україна, посилаючись на джерела в правоохоронних органах, повідомило, що в рамках розслідування проведуть експертизи, щоби визначити, хто перебував за кермом під час ДТП.

«Чоловік, який здався поліції, насправді був за 30 км від місця ДТП. Глибокої ночі він приїхав у селище Мартове, де живе Ярославський. Через деякий час він поїхав додому, зібрав речі та вранці прийшов здаватися в поліцію», — розповіло джерело.

Також правоохоронці вже встановили, що «Ярославський був на місці ДТП у момент події».

Офіційно в поліції Харківської області повідомили, що провели обшуки в готелі Kharkiv Palace, що належить бізнесмену, і вдома у Ярославського, а також у людини, яка запевняла, ніби була за кермом авто, що збило людину.

«Метою обшуку є вилучення інформації з камер відеоспостереження, підтвердження використання автомобіля Мерседес і причетності інших осіб до скоєння дорожньо-транспортної пригоди», — пояснили в поліції.

  • 9 лютого на дорозі Київ — Харків — Довжанський о 22:55 сталася смертельна аварія: машина з кортежу Ярославського наїхала на 50-річного пішохода. На місці аварії було знайдено номерний знак кортежу «0018».
  • Сам бізнесмен заявив, що не був на місці ДТП, а «спав вдома». У його компанії заявили, що за кермом був водій, який працював в одній із допоміжних служб. Саме він прийшов у поліцію давати свідчення. ЗМІ писали, що сам бізнесмен іноді сідає за кермо. Поліція відкрила кримінальне провадження за двома статтями. Ярославського теж мають викликати на допит.
  • Згодом міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив, що справу намагалися сфальсифікувати, і звільнив начальника поліції Харківської області Станіслава Перліна.