ДТП із кортежем бізнесмена Ярославського: Голова МВС звільнив начальника обласної поліції і заявив про фальсифікацію

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський відреагував у Facebook на смертельне ДТП за участю автомобіля з кортежу бізнесмена Олександра Ярославського.

Він звільнив начальника поліції Харківської області Станіслава Перліна і заявив, що справу про ДТП буде передано до Головного слідчого управління Нацполіції через спробу приховати обставини аварії.

«Причиною таких моїх дій стало те, що сьогодні слідчі Харківскої поліції подали до прокуратури Харківської області підозру за скоєння резонансної ДТП, яку було складено на особу, яка прийшла вранці і заявила, що саме вона була за кермом авто, на якому було скоєно смертельне ДТП. Натомість, вже сьогодні стало відомо, що ця особа перебувала під час ДТП в іншому місці», — написав міністр.

Він зазначив, що спроба фальсификації справи буде розслідувана.

Пізніше генпрокурор Ірина Венедіктова повідомила, що досудовим розслідуванням займатиметься її Офіс, а генеральна інспекція перевірить працівників Нацполіції і прокурорів Харківської області. Вона також заявила, що людина, яка взяла провину за ДТП, дала неправдиві свідчення.

  • 9 лютого на дорозі «Київ-Харків-Довжанський» сталася смертельна аварія: машина з кортежу Ярославського наїхала на 50-річного пішохода. На місці аварії було знайдено номерний знак кортежу «0018».
  • Сам бізнесмен заявив, що не був при ДТП. У його компанії заявили, що за кермом був водій, який працював в одній із допоміжних служб. Саме він прийшов у поліцію давати свідчення. ЗМІ писали, що сам бізнесмен іноді буває за кермом.