Apple тестує можливість розпізнавання обличчя в масці. Однак функція, можливо, буде доступна не всім

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Компанія Apple тестує можливість розпізнавання облич власників її гаджетів в масці.

Про це пише The Verge.

Розробникам програмного забезпечення стала доступна бета-версія iOS 15.4. У ній є повідомлення, яке запитує, чи бажає користувач мати можливість використовувати Face ID в масці, що, однак, може завдати шкоди безпеці.

У повідомленні йдеться, що «iPhone може розпізнавати унікальні особливості області навколо очей для аутентифікації», але попереджає, що Face ID працюватиме точніше, якщо налаштувати його на роботу з обличчям без маски.

Разом з тим не всі власники iPhone зможуть скористатися цією функцією. Видання 9to5Mac повідомляє, що вона буде доступна тільки для iPhone 12 і 13. При цьому на iPad Pro 2018, де є Face ID, розблокувати пристрій по обличчю в масці не вдалося.

  • Компанія Apple планує додати до смартфонів нову функцію, яка дозволить малим підприємствам приймати платежі безпосередньо на iPhone — без додаткового обладнання. Тобто люди зможуть карткою безконтактно розрахуватись у барі чи ресторані.
  • 14 вересня 2021 року Apple провела щорічну презентацію своїх новинок. Компанія представила сьоме покоління свого смарт-годинника Watch, нові планшети iPad і лінійку смартфонів iPhone 13, ціна яких стартує від $699.