Apple представила нові iPad і смартгодинник Apple Watch

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Компанія Apple представила сьоме покоління своїх смартгодинників Watch.

Дизайн і розміри пристрою не зазнали значних змін, як порівнювати з Apple Watch 6. Виробнику вдалося збільшити корисну площу екрану, що, наприклад, дозволяє відображати на 50% більше тексту, ніж на дисплеї годинників шостого покоління. Також екран змінюватиметься залежно від кута нахилу руки.

Apple заявила, що Watch Series 7 отримали міцніший корпус і скло, яке покриває екран. До того ж вони заряджатимуться на третину швидше за попередника — до 80% за 45 хвилин, а 8 хвилин заряду дозволятимуть відстежувати сон користувача протягом 8 годин.

У палітрі оформлення Apple Watch Series 7 буде пʼять нових кольорів, а також нові ремінці Nike і Hermes. Годинник коштуватиме $399 і надійде у продаж наприкінці осені.

Також Apple оновила свої планшети iPad. Найдоступніша модель — New iPad отримала чип A13 Bionic і нову ширококутну камеру, яка дозволить використовувати технологію Center Stage — камера ідентифікує людей у кадрі та залежно від цього змінює розмір кадру. Новий iPad працюватиме під управлінням iPadOS 15, буде сумісним з Apple Pencil першого покоління й отримає гігабітний адаптер LTE. Він коштуватиме від $329.

Найбільше оновлення отримав iPad mini. Його екран збільшився до 8,3 дюйма, пристрій теж матиме чип А13 Bionic. Планшет отримав новий дизайн, який наслідує флагманські моделі смартфонів та останніх iPad. Також планшет матиме USB-C, що дозволить передавати дані в 10 разів швидше, як порівняти з попередніми поколіннями iPad mini. Для ідентифікації користувача використовуватиметься Touch ID, який вже встановлюється в iPad Air. Адаптер для мобільного інтернету в iPad mini тепер підтримуватиме стандарт 5G. Ціна — від $499.

  • У вівторок, 14 вересня, Apple проводить щорічну презентацію своїх новинок. Деталі — у текстовій трансляції «Бабеля».