Apple презентувала новий iPhone 13

Автор:
Софія Телішевська
Дата:
Apple презентувала новий iPhone 13

Генеральний директор Apple Тім Кук презентував нову лінійку iPhone. Ціна на iPhone 13 починатиметься від $799, а на mini — від $699. У них буде 128 Гб памʼяті, також доступні версії на 256 Гб і 512 Гб.

iPhone 13 буде в пʼяти нових кольорах, зокрема рожевому, і зі зменшеним на 20% вирізом на лицьовій панелі. Компанія також змінила розташування камер у базових моделях — тепер вони розташовуються діагонально.

Смартфон оснастили новим OLED-дисплеєм, розробленим Apple. Він став на 20% яскравішим за попереднє покоління, виріз на верхній панелі теж зменшили на 20%.

Пристрій оснащений останнім процесором A15 — Apple стверджує, що він на 50% продуктивніший за усіх конкурентів.

У нових моделях також збільшили акумулятор. Тепер смартфон від одного заряду працює на 1,5 години довше, ніж iPhone 12.

Базові моделі iPhone 13 і 13 mini оснастили новою основною камерою зі збільшеною матрицею і оптичною стабілізацією на рівні сенсора. Надширококутна камера теж отримала поліпшення — вона стала знімати швидше і тепер вловлює більше світла, тому може якісно працювати при поганому освітленні.

Одним з головних нововведень камери став «кінорежим» під час зйомки відео. Він дозволяє створювати кінематографічні ролики з динамічним фокусом, який фіксується на обʼєкті, що рухається, і розмиває фон в реальному часі.

Apple також показала iPhone 13 Pro. Смартфон має три камери і лідар для визначення глибини сцени. Телефон випустять у новому блакитному кольорі. Як і iPhone 13, смартфон працюватиме на шестиядерному чипі Apple A15.

Екран телефону підтримує оновлення частоти 120 герц і виконаний за технологією Super Retina XDR з піковою яскравістю 1 000 ніт.

Система камер складається з основного модуля зі збільшеною світлосилою, телефотомодуля з трикратним наближенням і надширококутнім модулем, здатним фокусуватися на відстані два сантиметри.

Коштуватиме iPhone 13 Pro від $999, а Pro Max — від $1 099. Також на ринку зʼявиться версія з одним терабайтом памʼяті.

Відтак компанія презентувала iPhone 13 Mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max. Усі варіанти iPhone 13 зʼявляться у продажу 24 вересня, а передзамовлення стане доступним з 17 вересня.