Apple планує представити функцію, яка дозволить використовувати iPhone як платіжний термінал

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Компанія Apple планує додати у смартфони нову функцію, яка дозволить малим підприємствам приймати платежі безпосередньо на своїх iPhone без додаткового обладнання. Тобто люди зможуть карткою безконтактно розрахуватися у барі чи ресторані.

Про це пише The Verge.

Це стане доступним завдяки тому, що Apple придбала стартап безконтактних платежів Mobeewave у 2020 році. Очікується, що програмне забезпечення для запуску платіжного термінала в iPhone буде доступне вже найближчими місяцями.

Mobeewave раніше працював із Samsung над аналогічною функцією, випробувавши систему під назвою Samsung POS у Канаді у 2019 році, перш ніж запустити її в усьому світі. Samsung POS дозволив смартфонам Samsung приймати безконтактні платежі за допомогою технології NFC з банківських карток, а також через сервіси Apple Pay і Google Pay.

  • Раніше Apple попередила своїх партнерів про незвичайне зниження попиту на смартфони iPhone 13 напередодні різдвяних і новорічних свят.
  • 14 вересня 2021 року Apple провела щорічну презентацію своїх новинок. Компанія представила сьоме покоління свого смарт-годинника Watch, нові планшети iPad і лінійку смартфонів iPhone 13, ціна яких стартує від $699.