Мінцифри набирає учасників для бета-тестування зміни прописки в «Дії»

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Міністерство цифрової трансформації відкрило набір охочих взяти участь у бета-тестуванні функції, яка дозволяє онлайн у додатку «Дія» змінювати місце реєстрації.

Про це повідомив голова відомства Михайло Федоров.

«Збираємо охочих на бета-тест декларування місця проживання в застосунку «Дія». Нарешті найпопулярніша послуга серед українців стане доступною на всю країну онлайн за кілька кліків. Більше жодних візитів до військкомату чи поїздок до ЦНАП — дуже часто туди, де живе ваша прописка, а не ви», — написав міністр.

Щоб протестувати функцію, потрібно приєднатися за посиланням: https://team.diia.gov.ua. Після цього на пошту надійде лист із подальшими інструкціями.

Загалом для участі в бета-тестуванні необхідно:

  • податковий номер і один з е-паспортів у додатку — ваш і власників житла;
  • наявність «Дія.Підпису» у вас і власників житла;
  • право власності на житло має бути внесено до Реєстру нерухомості;
  • заявнику має бути більше за 14 років.

Наразі послуга недоступна для жителів Дніпра, Чернівців, Миколаєва, Херсону та Запоріжжя.

  • Верховна Рада проголосувала у другому читанні за законопроєкт № 5463, який дозволить українцям змінювати місце проживання (реєстрації) в онлайн-режимі. Цим законом скасовується штамп у паспорті та паперовий витяг з ID-картки про прописку. Українці зможуть змінювати місце проживання на порталі «Дія» (розділ «Реєстрація місця проживання»), заповнивши відповідну заяву та підписавши її за допомогою електронного підпису.