Мінцифри запускає бета-тестування зміни прописки в «Дії»

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Міністерство цифрової трансформації з 1 грудня запускає бета-тестування зміни прописки онлайн у «Дії». Записатися можуть майже всі громадяни, крім мешканців деяких міст.

Про це пише пресслужба відомства.

«Команда Мінцифри повністю змінює формат послуги. Тепер потрібно лише заповнити заяву онлайн у зручний для вас час замість черг та відвідувань держустанов. Послугу можна буде отримати за 1 робочий день», — зазначили там.

Бета-тестування стартує з 1 грудня на порталі «Дія». Записатися на нього можна за посиланням.

Для тестування потрібні податкові номери заявника та власника майна, їхні електронні підписи, а право власності на житло має бути внесено до реєстру нерухомості. Окрім цього, заявник має бути старшим за 14 років.

Тимчасово послуга буде недоступною для жителів Дніпра, Одеси, Чернівців, Миколаєва та Херсону.

  • Верховна Рада проголосувала у другому читанні за законопроєкт № 5463, який дозволить українцям змінювати місце проживання (реєстрації) в онлайн-режимі. Цим законом скасовується штамп у паспорті та паперовий витяг з ID-картки про прописку. Українці зможуть змінювати місце проживання в порталі «Дія» (розділ «Реєстрація місця проживання»), заповнивши відповідну заяву та підписавши її за допомогою електронного підпису.