Держдума Росії все-таки розгляне законопроєкт про визнання незалежними державами «Л/ДНР»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Спікер російського парламенту Вʼячеслав Володін заявив, що наступного тижня відбудуться консультації щодо законопроєкту про визнання «ЛНР» і «ДНР». Після цього документ розгляне Рада нижньої палати Державної думи.

Про це він повідомив 21 січня в Telegram-каналі.

Володін зазначив, що законопроєкт є «дуже серйозним і відповідальним» і продовжив наратив російської пропаганди про те, що Київ нібито ігнорує Мінські угоди, а країни НАТО хочуть «окупувати Україну»: «І те, й інше може обернутися трагедією. Ми не маємо цього допустити».

Окремо Володін додав, що необхідно шукати рішення щодо «гарантування безпеки наших громадян і співвітчизників у «ДНР» та «ЛНР».

Потім під час спілкування із журналістами спікер Кремля Дмитро Пєсков заявив, що до теми ймовірного визнання «Л/ДНР» треба підходити «акуратно».

«Я не говоритиму про актуальність цього питання і, як і раніше, не коментуватиму саму ініціативу з цим папером, який ще перебуває на розгляді в Думі, і цей розгляд повинен пройти. Але тут, звичайно, хотілося б відзначити, що зараз, коли ситуація настільки напружена і настільки чутлива, дуже важливо уникати якихось кроків, які можуть спровокувати посилення цієї напруженості», — додав Пєсков.

  • 19 січня 2022 року депутати від Комуністичної партії РФ у Державній думі зареєстрували проєкт постанови про звернення до президента Володимира Путіна із проханням офіційно визнати незалежними державами «ДНР» та «ЛНР».
  • 20 січня в Держдумі назвали цю ініціативу «несвоєчасною і провокаційною», а у Кремлі коментувати відмовилися, доки парламент не проголосує за проєкт документа.