Меркель запропонували роботу в ООН. Ексканцлер відмовилася

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш запропонував колишньому канцлеру Німеччини Ангелі Меркель роботу у цій організації.

Про це пише Der Tagesspiegel.

Пропозицію генсек ООН надіслав ексканцлеру Німеччини у листі. Меркель запропонували очолити «консультативний орган високого рівня з питань глобальних суспільних благ». Чи дала відповідь Меркель, поки невідомо.

Консультативну раду з глобальних суспільних благ вважають одним із ключових проєктів Гутерреша з реформування ООН у рамках його другого терміну на посаді генсека цієї організації. Водночас видання зазначає, що ймовірність того, що Меркель прийме цю пропозицію, вважається низькою.

Пізніше видання додало оновлену інформацію про те, що Меркель відмовилася від пропозиції. «Вона зателефонувала генсеку ООН, подякувала йому і повідомила, що не погодиться на цю пропозицію», — повідомили в офісі Меркель.

  • 8 грудня 2021 року Ангела Меркель офіційно залишила посаду канцлера Німеччини, яку обіймала 16 років (чотири терміни). Новим канцлером став Олаф Шольц від Соціал-демократичної партії Німеччини.
  • Пізніше повідомлялося, що Меркель планує написати автобіографію, де розповість, чому та як ухвалювала основні політичні рішення за 16 років своєї роботи.