Україна отримала від Британії протитанкові системи

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

До України прибула чергова партія міжнародної допомоги від Великої Британії Збройним силам — цього разу це нові легкі протитанкові засоби.

Про це повідомило Міністерство оборони України.

«Безперечно, це зміцнюватиме наші війська, це посилить наші оборонні спроможності. І я хочу підкреслити, що ця допомога буде використана виключно з оборонною метою, для захисту наших військ, для захисту критичної інфраструктури і для захисту мирного населення від будь-яких проявів, будь-яких дій, які зможуть призвести до ескалації» — заявив заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко.

Інформація про те, що Британія надасть Україні легкі протитанкові системи для оборони зʼявилась від міністра оборони Великої Британії Бена Воллеса 17 січня. За його словами, із цими системами прибудуть і британські військові, які навчать, як ними користуватися.

  • Міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс після зустрічі з українським послом Олександром Міщенком заявив, що його країна продовжить надавати допомогу Україні і передасть летальне озброєння. Раніше поставки летального озброєння пообіцяла Литва. Воно буде спрямоване на посилення обороноздатності перед загрозою масштабної агресії з боку Росії. Про яке саме озброєння йдеться, офіційні особи країн Балтії наразі не повідомляють.