Понад 10 мільйонів українців згенерували COVID-сертифікати в «Дії»

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Наразі понад 10 мільйонів українців згенерували цифрові сертифікати у «Дії». Серед них 9,6 млн — це «зелені» сертифікати про повну вакцинацію та 483 тисячі — «жовті», які підтверджують одну дозу, повідомляє МОЗ.

Окрім того, близько 300 тисяч людей згенерували так звані сертифікати про одужання і 14 тисяч — документи, які генеруються на підставі негативного ПЛР-тесту.

«Ми з впевненістю можемо говорити, що це один із найуспішніших цифрових проєктів, які ми реалізували спільно з Мінцифри та НСЗУ у 2021 році. 10 мільйонів користувачів — це не просто цифра, це рівень довіри до державних сервісів», — заявила заступниця міністра охорони здоровʼя Марія Карчевич.

Наприкінці серпня 2021 року ЄС визнав українські COVID-сертифікати в застосунку «Дія». У відповідь Україна визнала сертифікати країн-членів ЄС та інших країн, що приєдналися до ініціативи Digital COVID Certificate.

  • Бета-тестування COVID-сертифікатів розпочалося у липні 2021 року, а вже з початку осені усі українці мали змогу згенерувати собі документ.
  • З початку пандемії в Україні зробили 29,4 мільйона щеплень проти COVID-19. Принаймні першу дозу отримали 15 022 924 людини, а обидві — 14 306 743.