«Виступ з масовкою». В Офісі президента прокоментували повернення Порошенка до України

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Поведінка пʼятого президента Петра Порошенка після повернення із закордонної поїздки до країни свідчить про його неповагу до процесуальних правил.

Про це у коментарі Інтерфакс-Україна заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

«Якщо вже людина поїхала за кордон у терміновому порядку, побачивши поруч із собою представників правоохоронного органу, то цілком логічно, що повернення такої людини до країни передбачає певні прості процедури. Отримати процесуальний документ, зʼявитися до суду — це ті речі, в яких немає нічого складного чи незвичного. Але якщо людина перетворює це на якийсь виступ із масовкою, якщо кожен крок в аеропорту супроводжується істеричними криками, то це явно свідчить про надзвичайну екзальтацію та неповагу до базових процесуальних правил», — сказав Подоляк.

За його словами, дії Порошенка не мають нічого спільного з реальною політикою. «Навряд чи політики в західних державах можуть дозволити собі таку поведінку. І ця поведінка конкретного політика багато в чому пояснює причини того, чому трансформація України в сучасну та правову державу настільки затяглася з 1990-х років», — сказав радник глави Офісу президента.