КНДР знову провела ракетні випробування — запустила дві балістичні ракети

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Північна Корея знову провела ракетні випробування. Цього разу там запустили дві балістичні ракети.

Про це пише Reuters.

Це вже треті випробування за останні два тижні. До цього КНДР заявляла про випробування гіперзвукових ракет.

За даними Південної Кореї, були запущені дві балістичні ракети малої дальності у східному напрямку. Згодом у береговій охороні Японії також повідомили, що з КНДР був здійснений запуск схожих на балістичні ракет. Вони впале у море за межами виняткової економічної зони Японії.

Пізніше Центральна телеграфна агенція КНДР повідомила, що запуск проводився зі спеціального поїзда.

Напередодні запуску в Північній Кореї випустили повідомлення із засудженням нових санкцій з боку США, назвавши їх провокацією та попередивши про негайну реакцію. Там називають свої ракетні випробування «законним правом на самооборону» через загострення ситуації з боку США.

  • Північна Корея два дні поспіль — 11 та 12 січня — запускала у Східному морі ракети. Про перший запуск мало інформації, а під час другого боєголовка влучила в ціль на відстані тисячі кілометрів.
  • На початку року Кім Чен Ин заявив, що значно зміцнить армію. Це може свідчити про новий етап розвитку ракетної програми країни. 5 січня КНДР випробувала гіперзвукову ракету. До цього Північній Кореї вдалося запустити нову балістичну ракету з підводного човна.