В Італії посилюють обмеження для невакцинованих. До громадських закладів не пускатимуть навіть із негативним тестом

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

В Італії посилили карантинні обмеження для невакцинованих. Навіть негативний тест на коронавірус більше не дозволить відвідувати громадські заклади та їздити в транспорті.

Про це пише Deutsche Welle.

Нові правила набули чинності з 10 січня. Тепер для походів у ресторан, поселення в готель, поїздки в транспорті або на гірськолижні курорти потрібно мати сертифікат про вакцинацію або одужання. Негативний результат тесту на коронавірус більше не підходить.

Також запровадили нові правила для гравців командних видів спорту — усі вони мають бути вакцинованими для допуску до змагань.

Чинні сертифікати інших країн-членів ЄС, а також тих держав, які долучилися до спільної європейської системи, також діятимуть і в Італії.

  • З 6 грудня уряд Італії посилив карантинні обмеження для нещеплених від коронавірусу людей. Відвідувати заклади в закритих приміщеннях, а також великі спортивні заходи могли вакциновані, люди, які вже перехворіли, а також ті, хто мали негативний результат тесту на коронавірус, зроблений не більше ніж за 48 годин до цього.
  • Раніше в Італії вирішили продовжити режим надзвичайного стану через пандемію коронавірусу до 31 березня. Це дозволить продовжити вводити різні карантинні заходи.