Італія продовжила надзвичайний стан, запроваджений через коронавірус

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

В Італії вирішили продовжити надзвичайний стан, запроваджений торік у звʼязку з пандемією коронавірусу, до 31 березня 2022 року.

Відповідне рішення ухвалив уряд країни 14 грудня.

Як зазначається, це дозволяє розширити повноваження начальника Управління з питань цивільного захисту та Надзвичайного уповноваженого з питань здійснення та координації заходів щодо стримування та протидії надзвичайній епідемічній ситуації.

Також залишаються чинними правила щодо використання Green Pass (сертифікат європейського зразка про вакцинацію, наявність негативного результату тесту чи перенесену хворобу) чи Super Green Pass (сертифікат про повну вакцинацію або про те, що людина перехворіла на COVID-19), а також безкоштовні тести на антигени.

Окрім цього, ті, хто приїжджатимуть до Італії з 16 грудня до 31 січня, мають проходити COVID-тест. Ця вимога стосується як країн Євросоюзу, так і інших. Ті, хто не був вакцинований від коронавірусу, мають проходити п’ятиденний карантин після прибуття.

  • 9 листопада посли країн-членів Європейського Союзу виключили Україну та Сінгапур з переліку безпечних для подорожей країн, однак кожна держава окремо буде вирішувати, чи забороняти українцям вʼїзд. Майже всі країни-члени ЄС залишили можливість в’їзду з туристичною метою для вакцинованих українців. Повністю заборонили в’їзд туристам поки лише Болгарія та Мальта.