На аукціоні Aguttes у вигляді NFT-токена продали перше в історії СМС

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Французький аукціонний дім Aguttes уперше в історії продав СМС-повідомлення у вигляді невзаємозамінного токена. Ціна лота становила €107 тисяч.

Про це повідомляє видання RFI.

У цьому повідомленні містилося привітання на 15 знаків Merry Christmas («З Різдвом Христовим»), його відправили 3 грудня 1992 року працівнику компанії Vodafone Річарду Джарвісу.

У Vodafone заявили, що передадуть виручені кошти Управлінню Верховного комісара ООН у справах біженців.

Невзаємозамінні токени (NFT) — це особливий тип криптовалюти, який відрізняється від більшості криптовалют, таких як Zcash, та багатьох мережевих або службових токенів, які за своїм джерелом є взаємозамінними, тобто це актив, який існує лише у власних криптосистемах.

  • Найпершу сторінку вільної онлайн-енциклопедії Вікіпедія продали у вигляді NFT-токена за $750 тисяч на аукціоні Christieʼs. Виручені кошти підуть на благодійність і розвиток соціальної мережі WT.Social, яку запустили два роки тому.
  • Американський режисер і сценарист Квентін Тарантіно виставив на продаж у вигляді NFT-токенів сім видалених сцен із фільму «Кримінальне чтиво». Видалені сцени, а також рукописний сценарій фільму з аудіокоментарями у вигляді NFT продадуть на онлайн-маркетплейсі OpenSea. Лоти випустять на базі блокчейн-платформи Secret Network, завдяки чому сцени з фільму та сценарій зможуть побачити лише покупці, імена яких залишаться в секреті.