На Закарпатті чоловіки поїхали кататися на снігоходах і загубилися. Густий туман ускладнює пошуки

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

У Закарпатській області рятувальники другу добу поспіль шукають трьох чоловіків, які виїхали у гори на снігоходах та заблукали.

Про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Увечері 4 грудня чоловіки виїхали кататися на снігоходах в районі полонини Руна Турʼє-Реметівської територіальної громади Ужгородського району.

О 13:10 5 грудня двоє чоловіків вийшли на звʼязок та повідомили, що перебувають на турбазі «Девур» у селі Лумшори Ужгородського району. Тепер рятувальники скеровують їх у правильному напрямку та самі виїхали їм назустріч.

Пошуки ще одного чоловіка тривають, але сильний туман ускладнює ситуацію.

До пошукових робіт залучили 20 рятувальників та дві одиниці техніки.

Нагадаємо, у Державній службі Україні з надзвичайних ситуацій повідомили, що у вихідні, 4 та 5 грудня, в Карпатах зберігатиметься небезпека сходження лавин. Наразі позначка небезпеки сягає третього рівня з пʼяти можливих.

  • 20 листопада у Карпатах на горі Піп Іван Чорногірський засніжило, подекуди висота передувів сягала 1 метра. 23 листопада перший сніг випав у більшості областей України.
  • Науковці кажуть, що найближчими десятиліттями глобальні зміни клімату спровокують рекордну спеку і більш руйнівні повені, ніж ті, що зараз відбуваються у Європі. При підвищенні температури на один градус за Цельсієм атмосфера може поглинати приблизно на 7% більше вологи. Додаткова вологість, спричинена глобальним потеплінням, призводить до збільшення кількості опадів у довгостроковій перспективі.