Путінська «Единая Россия» роздала перші 100 партквитків на Донбасі. МЗС України відреагувало

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Російська партія «Единая Россия» Володимира Путіна роздала на окупованому Донбасі перші 100 партійних квитків мешканцям ОРДЛО.

Як повідомляють «Новини Донбасу», про це у Донецьку заявив депутат Держдуми Росії Віктор Водолацький. Цю інформацію поширює і ресурс бойовиків ДАН.

Водолацький заявив, що всі, хто отримав партквитки — власники російських паспортів. Раніше ж повідомлялося, «Единая Россия» готується прийняти до своїх лав «чиновників» з керівного складу «ДНР» та «ЛНР», серед яких ватажок першого угруповання Денис Пушилін.

На виборах до Держдуми у вересні цього року «Единая Россия» відкрито проводила агітацію на Донбасі та «набрала» там найбільше голосів.

У Міністерстві закордонних справ України назвали це спробою врятувати партію від падіння рейтингів. У коментарі «Українській правді» та LB.ua речник МЗС Олег Ніколенко заявив, що партія Путіна не принесе на Донбас мир і не врятує від злиднів. Він зазначив, що політагітація «Единая Россия» та відкриття осередків на Донбасі суперечать Мінським домовленостям та «нормандському формату».