Європейський регулятор схвалив таблетки Merck для лікування коронавірусу

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Європейське агентство з лікарських засобів схвалило застосування таблеток від коронавірусу виробництва компанії Merck. Тепер агентство почало вивчати таблетки виготовлені Pfizer.

Про це повідомляє пресслужба EMA.

Так, комітет з лікарських засобів для людини ЕМА (CHMP) випустив рекомендації щодо застосування препарату Lagevrio (відомого як «Молнупіравір») для лікування COVID-19.

Препарат рекомендують використовувати для лікування дорослих з COVID-19, які не потребують додаткового кисню і мають підвищений ризик розвитку важкої форми COVID-19.

Ці пігулки варто призначати пацієнтам якомога швидше після діагностики COVID-19 або упродовж пʼяти днів після виникнення симптомів.

«Препарат рекомендовано приймати двічі на день протягом 5 днів», — йдеться у повідомленні.

Зараз же ЕМА вивчає дані про застосування препарату «Паксловід», розробленого компанією Pfizer.

  • 12 жовтня стало відомо, що Merck та її партнер Ridgeback Biotherapeutics подали заявку на схвалення ліків проти коронавірусу в Управління із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США.
  • На початку жовтня Merck повідомила результати дослідження — 7,3% пацієнтів, які отримали її таблетки, були госпіталізовані або померли від коронавірусу, тоді як в групі тих, хто отримав плацебо, таких було 14,1%.
  • Таблетки Merck можуть виявитися ефективним засобом боротьби з пандемією, але вакцинація залишиться на першому місці.