Американський есмінець USS Porter залишає акваторію Чорного моря

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Ракетний есмінець Військово-морського флоту США USS Porter почав перехід з Чорного моря до Середземного після закінчення військових навчань.

Про це повідомляє пресслужба Шостого флоту.

«Ракетний есмінець класу Arleigh Burke USS Porter (DDG 78) розпочав свій запланований південний перехід з Чорного моря в Середземне море після проведення морських операцій та навчань разом із союзниками та партнерами по НАТО», — йдеться в повідомленні.

Есмінець США USS Porter (DDG-78) у суботу, 30 жовтня, зайшов у Чорне море. У Росії одразу зазначили, що сили та засоби Чорноморського флоту розпочали стежити за діями корабля.

  • 1 листопада оперативний флот США повідомив, що до Чорного моря увійшов також флагман Шостого флоту USS Mount Whitney. На це відреагував президент Росії Володимир Путін. «Ось і зараз, як ви знаєте, корабель США зайшов у Чорне море. Можемо швидко подивитися на нього в бінокль або у приціл відповідних систем оборони», — сказав він.
  • 22 вересня 2021 року Зеленський закликав НАТО збільшити кількість кораблів у Чорному морі. Він також заявив, що Україна готова активно приєднуватися до відповідних спільних дій з Альянсом і що країна зацікавлена у збільшенні кількості спільних навчань.
  • 15 листопада стало відомо, що флагман Шостого флоту ВМС США USS Mount Whitney залишає акваторію Чорного моря.