Флагман Шостого флоту США покидає акваторію Чорного моря

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Флагманський корабель Шостого флоту ВМС США USS Mount Whitney залишає акваторію Чорного моря.

Про це повідомляє пресслужба флоту.

«Флагман Шостого флоту США USS Mount Whitney почав свій перехід з Чорного моря до Середземного після завершення морських операцій та навчань разом із союзниками та партнерами по НАТО», — йдеться в повідомленні.

USS Mount Whitney увійшов до Чорного моря 4 листопада, а 8 листопада кораблі ВМС США Mount Whitney і Porter увійшли в порт Батумі у Грузії.

Військовий корабель USS Mount Whitney прибув у Чорне море для співпраці з союзниками США по НАТО та іншими партнерами Вашингтону в регіоні для підтримки безпеки та стабільності.

  • 1 листопада оперативний флот США повідомив, що до Чорного моря прямує USS Mount Whitney. На це відреагував президент Росії Володимир Путін. «Ось і зараз, як ви знаєте, корабель США зайшов у Чорне море. Можемо швидко подивитися на нього в бінокль або у приціл відповідних систем оборони», — сказав він.
  • 22 вересня 2021 року Зеленський закликав НАТО збільшити кількість кораблів у Чорному морі. Він також заявив, що Україна готова активно приєднуватися до відповідних спільних дій з Альянсом і що країна зацікавлена у збільшенні кількості спільних навчань.