Верховний суд Лос-Анджелеса остаточно звільнив Брітні Спірс від опіки батька

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У США, Верховний суд міста Лос-Анджелес остаточно звільнив співачку Брітні Спірс від опіки батька, яка тривала 13 років.

Про це повідомляє The Hill.

«Відсьогодні опікунство над особою та майном Брітні Спірс припиняється», — заявила суддя Бренда Пенні під час засідання.

Опікунство над Брітні Спірс було поділене на дві частини: майно та фінанси, а також її особа. З 2008 року за обидві частини відповідав її батько Джеймс, але у 2019 році він припинив бути особистим наглядачем через стан здоров’я. На Netflix є фільм про опіку під назвою «Брітні проти Спірса».

Повірений Брітні Метью Розенгарт заявив, що хоче розслідувати справу батька співачки Джеймі Спірса у фінансових махінаціях та шахрайстві.

13 серпня стало відомо, що Джеймс Спірс вирішив відмовитися від опікунства над своєю дочкою, а 30 вересня суд забрав у нього це опікунство.

  • У 2006—2007 роках, після розлучення з чоловіком Кевіном Федерлайном, співачка втратила опіку над дітьми. Повний час вона лікувалася від наркозалежності та була пацієнткою психіатричних лікарень. У 2008 році, коли Брітні лежала у лікарні, їй призначили опікунів — ними стали її батько Джеймс Спірс і адвокат Ендрю Воллет. Вони отримали контроль над її життям і фінансами.
  • Брітні Спірс через суд намагалася позбутися опікунства. У червні 2021 року вона вперше виступила на відкритому засіданні, де звинуватила свого батька в тому, що він змушував її давати концерти та приймати психотропні препарати. Сам Джеймс Спірс стверджує, що діє виключно в інтересах своєї дочки та бажає їй добра. Суд відмовив співачці у звільненні від опікунства.